НОВИНИ


Извеждат 500 деца в приемни семейства

0 5394 21.07.2011
Извеждат 500 деца в приемни семейства

Министерството на здравеопазването ще получи 10 млн. лева за преструктуриране на 8 дома за медико-социални грижи. Очаква се след обновяването им около 500 деца да бъдат изведени в приемни семейства.



Средствата се предоставят от МРРБ по Оперативна програма „Регионално развитие".

Документът за безвъзмездната финансова помощ ще бъде подписан от ресорния министър Стефан Константинов и зам.-министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Бенефициентите ще са домовете в Перник, София, Габрово, Монтана, Русе, Пловдив, Търговище и Пазарджик.

Предвижда се с тези пари да бъде извършена реконструкция и обновяване на сградния фонд и прилежащите дворни места, доставяне на подходящо обзавеждане и оборудване, както и подобряване на достъпа за деца и хора с увреждания.

До края на 2020 г. Министерство на здравеопазването е планирало да се преструктурират всички 32 дома, в които има настанени над 2300 деца в центрове за обществена подкрепа.

Първият център вече е създаден на мястото на дома в Тетевен и 80 деца са настанени в семейства. Със закриването на останалите домове в семейства ще се изведат още около 2 хил. деца. В момента в страната има над 475 приемни семейства, в които живеят повече от 417 деца.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама