НОВИНИ


Царистите "пускат" Каролев в надпреварата за кмет на София

42 6610 22.07.2011
Царистите "пускат" Каролев в надпреварата за кмет на София
Владимир Каролев

На днешното си заседание Националният съвет на НДСВ издигна с пълно единодушие Владимир Каролев за кандидат-кмет на София.



„Очаквайте интересна кампания с много хумор и директност", обърна се към членовете на НС Владимир Каролев. Основната му цел е максимален брой общински съветници на НДСВ в новия парламент на столицата.

Председателят на партията Христина Христова направи отчет на подготовката на местните избори през есента. По думите й единствена и първостепенна задача за партията е добро представяне на местните избори.

Според Христова политическата атмосфера е силно повлияна от прилагането на полицейски методи, като арестите на лекарите в Благоевград и Горна Оряховица, на министър Николай Цонев и Тенчо Попов, и допускане на полицейско насилие.

Нарушават се основни правила на полицейската дейност, прекомерно използване на СРС-та в нарушение на закона, изтичане на информация от използвани СРС-та, политически чадър над стопански субекти - нарушители на закона, за да стигнем до съчетаване на поста министър на вътрешните работи и шеф на партийния предизборен щаб на управляващата партия ГЕРБ, заяви още тя.

Председателят на НДСВ припомни, че в рамките само на месец са внесени два вота на недоверие срещу правителството на ГЕРБ - за икономическата политика и антикризисните мерки и за вътрешната политика. ГЕРБ загуби парламентарната си политическа подкрепа и вече разчита само на гласовете на няколко независими депутати, подчерта тя.

Докладът на ЕК за правосъдието и вътрешния ред бе представен от управляващите като успех, но той всъщност е много тревожен с острата си критика и към двете системи - съд и МВР. Това допълнително изостря картината и опъва нервите на управляващите, които проявяват невиждан досега натиск върху изявени хора из страната да се явяват на изборите като членове на ГЕРБ, коментира Христова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама