ПОЛИТИКА


Бойко мил към опозицията, кани ги за общи реформи

51 5646 22.07.2011
Бойко мил към опозицията, кани ги за общи реформи
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов смекчи тона към опозицията по време на днешния парламентарен контрол.



В контекста на дискусията по доклада на Брюксел и препоръките по Националната програма за реформи Борисов заяви, че правителството има воля да се бори със слабостите, посочени в доклада на ЕК, и призова опозицията да подкрепи управляващите, за да могат да бъдат реализирани препоръчаните от ЕК реформи.

С видимо по-мек от обичайния тон към опозицията Борисов изрази увереност, че има въпроси, по които може да се постигне съгласие, защото има теми, които са консенсусни и за нас, като управляващи и за вас, като опозиция, обърна се той към депутатите.

Борисов предложи на народните избраници да извикат представители на институциите, засегнати в доклада на ЕК – ВСС, прокуратура, полиция, съд и други, и да им зададат конкретни въпроси какво ще направят по повод критиките.
Борисов заяви, че е конструктивно депутатите да попитат представители на съда, защо осъдени в европейски държави, не получават присъди у нас.

Той заяви още, че е готов да участва в обсъждане на евродоклада, заедно с народните представители по всички конкретни препоръки и попита депутатите от левицата защо са гласували против Закона за конфискуване на имущество придобито от престъпна дейност, заради което България също е критикувана в доклада.

Останал верен на своя особен подход да общува с хората, премиерът не пропусна да отправи и закачки към опозиционните депутати.

Радвам се, че някои от вас към 12.30 идват на работа, но се надявам, че вече ще ни пуснете да си отиваме и ние, защото вие на смени идвате, отивате си, а ние трябва да стоим тука, имаме доста работа.

Готови сме, господин Миков, в конструктивен дух и по доклада, за да можем съвместно, заедно и с подкрепата на опозицията да направим тези реформи, защото иначе всяка наша намеса в съдебната система или изказване дори по темата, носи негативи, а не позитиви, за което вие сте прав, каза Борисов.

Пред депутатите премиерът съобщи и за повишения кредитен рейтинг на България от рейтинговата агенция "Мудис", като подчерта, че заслуга за това имат и предишни правителства.

“Рейтингът Ваа2 взема предвид силните данни, отразяващи успешното управление на публичните финанси в продължение на повече от десет години и ясната решимост на политиците за поддържане на такава дисциплина“, изчете текста от трибуната Борисов и благодари на предишните управления.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама