БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Изтърбушиха и ограбиха мотел “Рилци” на М. Калъмбов

6 7321 27.07.2011
Изтърбушиха и ограбиха мотел “Рилци” на М. Калъмбов

Един от най-посещаваните в миналото комплекси край главен път Е-79 до Благоевград - мотел “Рилци”, бе вандалски изтърбушен и ограбен.


Крадците измъкнали скъпи медни пана, изтръгнали душове на баните и металните тръби на инсталацията, свалили тежките медни полилеи и опустошили кухнята на ресторанта, пише в. Струма.

Няма стая, през която да не са минали крадците, взета е и скъпоструваща водна помпа, осигуряваща собственото водозахранване на мотела. Щетите, нанесени от крадците, надхвърлят 200 000 лева. Това е жесток удар върху собственика на мотела - бизнесмена Методи Калъмбов. Той притежава и хотелите “Ален мак” в Благоевград и “Рилец” близо до Рилския манастир. Че в затворения мотел “Рилци” вършеят крадци, Калъмбов забелязал преди седмица. Незабавно поставил скрити постове, като част от гардовете му спали три денонощия в мазето, за да ги заловят на местопрестъплението. В петък следобед около 15 часа скритите пазачи забелязват лек автомобил, който оглежда обекта.

Постоянният пазач бил махнат от местостоянката му и това успокоило съгледвачите. 20 минути по-късно се появил отново същият автомобил с трима човека в него. Единият останал в колата да пази, а другите двама, въоръжени с инструменти, влезли в мотела. Тогава гардовете на Калъмбов наскачали и ги задържали. Другите охранители отвън заловили този в колата. На място е извикана и полиция, и в момента тримата са в ареста. Оказало се, че начело и организатор на групата е известният в благоевградското с. Българчево Спас Костадинов Спасов. Другите двама също са с криминални прояви.

Мотел “Рилци” е сгушен сред дърветата на метри от главен път Е-79. Съвсем скоро собственикът му М. Калъмбов щял да стартира голям ремонт, за да го отвори. Той вече реновира ресторантите и бара на хотелски комплекс “Ален мак”, в момента е на финала и големият ремонт на комплекс “Рилец”. Калъмбов си е поставил срокове тази година да приключи с ремонтите и на трите си комплекса.

Надявам се полицията да си свърши работата и тримата крадци да си понесат заслуженото, наистина щетите са огромни, дотук сме изчислили загуби за 200 000 лева, но все още пълният списък с липсите не е при мен, каза вчера Методи Калъмбов. От полицията са категорични, че тримата ще бъдат осъдени, тъй като са заловени на местопрестъплението. Проверява се къде са продавали металите. (Струма)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама