БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Тр. Трайков: Има резервно гориво; цените не трябва да скачат

18 5844 28.07.2011
Тр. Трайков: Има резервно гориво; цените не трябва да скачат
Тр. Трайков

Ако забележим каквото и да е спекулативно завишение на цените, сме готови да реагираме, увери Трайков.



В случая с "Лукойл" става дума за прилагане на буквата на закона, обяви по НТВ министърът на енергетиката и икономиката Тр. Трайков. Те също трябва да имат измервателни уреди като останалите, подчерта той и добави, че те имали двояка роля: да отчитат износа и постъпленията в хазната. Ако компанията направи необходимите промени в реалистични срокове, след това ще може да кандидатства за лиценз.

За евентуалната двумесечна отсрочка компанията имала право да кандидатства отново, с което се занимавало финансовото ведомство и митниците.

Повишение на цените на горивата няма и не трябва да има, защото вносът е либерализиран. Ако забележим каквото и да е спекулативно завишение на цените, сме готови да реагираме, увери министърът. Има гориво за около 85 дни, като в този период можем да задоволим напълно потреблението, продължи той и добави, че резервното било за 6 месеца.

„Лукойл” няма решаващо значение за данъците, но пък има голямо значение като най-голямото предприятие в Бургас. Рафинерията има място в бъдеще, тяхна е отговорността да се съобразят със закона и отново да работят, заключи Тр.Трайков.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама