НОВИНИ


От днес София със зала на световно ниво

96 6938 30.07.2011
От днес София със зала на световно ниво
Бойко Борисов Стефан Димитров

Премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откриват новоизградената многофункционална спортна зала „Арена Армеец София".



Те ще присъстват и на първия спортен двубой в нея - приятелска среща между мъжките волейболни отбори на България и Сърбия.

Вчера, ден преди официалното откриване на новата многофункционална зала на 4-ти километър, организаторите показаха на журналистите съоръжението и от птичи поглед. На групи по 22-ма те бяха качени на специална платформа на 52 метра височина над земята, която е и въздушен ресторант.



Капацитетът на „Арена Армеец" е 12 529 седящи места, от които 3500 са на телескопични трибуни, а с правостоящи посетителите може да се стигне до 19 000 души. Залата беше изградена изцяло в рамките на 18 месеца. По договор тя трябва да се използва за осем вида спорт, но предлага възможност за практикуването на около 30. В новото спортно съоръжение е изградена и специална охранителна система, която заснема посетителите и засича хулигани, на които е забранено присъствието на спортни събития.

Президентът Георги Първанов използва социалната мрежа Facebook, за да похвали строежа на новата спортна зала в столицата, на която днес Борисов официално преряза.



„Радвам се, че след толкова години столицата ни най-после се сдоби с нова голяма многофункционална зала. България отдавна имаше нужда от подобно модерно и представително съоръжение”, пише той в профила си. „Дано новата арена донесе многобройни успехи за българския спорт и вълнуващи мигове за всички фенове. Надявам се, че началото ще бъде поставено с хубав волейболен мач между нашия отбор и отбора на съседна Сърбия”, допълва още той.

Заради откриването на спортната зала днес бяха въведени временни промени на движението в София.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама