НОВИНИ


Касим Дал си направи фондация за дарения

3 5384 01.08.2011
Касим Дал си направи фондация за дарения
Касим Дал

Възможно е новата фондация да се използва като получател на средства от държавната субсидия на депутатите под формата на дарения.



Фондация “Свобода и достойнство” е регистрирал изключеният от ДПС Касим Дал, съобщи съратникът му Корман Исмаилов, пише 24 часа. В управата на организацията са още самият Исмаилов, дългогодишната секретарка на Дал Севджан Хасанова и бившият отговорник за медийната политика на ДПС Веселин Пенев. Фондацията е с либерална ориентация, а в посочените цели фигурират развитие на културни проекти, семинарно обучение и борба срещу дискриминацията, разказа пред “24 часа” Исмаилов. Тя обаче нямало да се превръща в партия.

Около парите на независимите депутати в последните седмици настана политическа суматоха заради възможността срещу декларация за принадлежност към друга партия сумите да бъдат пренасочвани към нея. Идеята, която Исмаилов сондира с други депутати, е независимите народни представители да сключват споразумение с новоизбраната партия. Така срещу предварително поети ангажименти тя ще дарява от пренасочената субсидия на фондацията. В парламента се говори, че Дал вече е заявил принадлежност към ГЕРБ, а Исмаилов още не фигурира никъде. Няма законови ограничения замисълът на фондация да се изпълни, тъй като партиите имат право да даряват държавни пари за благотворителност. (24 часа)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама