БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


"ЛУКойл" отново заработи

13 5653 02.08.2011
"ЛУКойл" отново заработи

Нормалният технологичен режим на инсталациите в "Лукол Нефтохим Бургас" поетапно се възобновява. Вече се осъществява и експедиция на горива. Това съобщиха от правителствения пресцентър.



От днес са премахнати и митническите пломби по съоръженията в комбината и нефтеното пристанище „Росенец“. Така вече е възстановен вносът на петрол и експедицията на горива.

Решението на Софийския административен съд, с което се спря предварителното изпълнение на решението на агенция „Митници“ за отнемане на лицензите на „Лукойл- Нефтохим“ не се коментира, а се обжалва, коментира премиерът Бойко Борисов. Той подчерта, че Европейският съюз не се е намесвал в този казус. Премиерът припомни, че държавата има златна акция в бургаската рафинерия.

Рафинерията в Бургас бе запечатана от Агенция "Митници" на 27 юли заради данъчни нарушения. Прекратени бяха лицензите на данъчните складове на „Нефтохим“ Бургас и Нефтен терминал "Росенец". Причината бе липсата на измервателни уреди, които да отчитат пред митниците реалните обороти на рафинерията. Срокът за монтирането им изтече преди месец.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама