НОВИНИ


Стефан Цанев празнува рожден ден; скри се в Поморие

22 5351 07.08.2011
Стефан Цанев празнува рожден ден; скри се в Поморие
Стефан Цанев

Ст. Цанев и Д. Тончева седнаха заедно с поморийския кмет в любимото си заведение над морето.



Стефан Цанев - един от най-големите ни съвременни български поети, драматурзи и писатели - днес навършва 74 години. Заедно със своята съпруга, двамата посрещнаха рождения ден на поета в Поморие, където обичат да ходят ог години. Всъщност двойката, както обикновено, избра заведение на брега на морето в стария град. Стефан Цанев и Доротея Тончева бяха придружавани от кмета на града Петър Златанов и неговата съпруга. Компанията, съпроводена от още двама души, пристигна след 9 часа в ресторант "Царевец" и зае любимата си маса в сепаре точно над морето.

Обичайно Цаневи идват в Поморие за Яворовите тържества, но тази година са предпочели да го направят за рождения ден на драматурга.

От заведението довериха за Frognews.bg, че Цаневи и Златанови контактуват от години и не пропускат да се отбият поне по веднъж всеки сезон във въпросното заведение, което се слави с добра кухня и народни цени. Вчера коронното изпълнение на заведението бяха рибните блюда заради народната традиция на Преображение задължително да се хапва риба.

Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама