НОВИНИ


Дянков резна парите на МВнР за изборите зад граница

10 4967 12.08.2011
Дянков резна парите на МВнР за изборите зад граница

Финансовият министър Симеон Дянков не е удовлетворил финансовите разчети на външно министерство за провеждането на президентските избори зад граница тази есен.



Дянков е отпуснал 500 000 лева за външно министерство. Постоянният секретар на МВнР Ради Найденов, който е председател на работната група за организиране на изборите в чужбина, съобщи днес,че министерството е поискало с 10-15% повече, но ще търси начини да се вмести в орязания бюджет.

По-добре е да караме "Ролс-ройс" отколкото "Смарт", но въпросът е да се стигне до крайната точка. Избори се правят и с много, и с малко пари. Въпросът е в това дали хората ще отидат да гласуват, заяви Ради Найденов.

Има две условия, за да бъдат организирани избори зад граница – страната домакин да допуска това и да са изпълнени изискванията на Изборния кодекс.

Така в страните, в които има българско дипломатически или консулски представителства, трябва да са подадени поне 20 заявления от български граждани за участие в изборите. А в страните, в които нямаме дипломатическо или консулско представителство, тези заявления трябва да са поне 100.

Независимо къде се намират по света българските граждани могат да подават тези заявления до 27 септември.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама