НОВИНИ


Темида осъди Володя Стоянов, клеветил съсед

7 5744 14.08.2011
Темида осъди Володя Стоянов, клеветил съсед
signal.bg

Петричкият районен съд осъди известния фолк изпълнител Володя Стоянов за това, че клеветил съседа си Христо Коледаров.



Преди дни магистрат Диана Хаджиева постанови 3000 лв. глоба за певеца, обществено порицание в ефира на БНР и да заплати на Коледаров разноските по делото.

Враждата между Евгения и Володя Стоянови от една страна и Христо Коледаров, брат му и баща му, от друга, тлеела от десетина години. Една ограда деляла имотите им в Петрич. Ималиспорове за прокарване на улица, за паркиране на коли, Стоянови опитали да спрат строежа на Коледарови.

Преди две години певецът платил време в кабелна тв, за да направи изявеление срещу комшията си, бивш граничен полицай.

"Закани се, че ще ми счупи главата, псува родителите и жена ми. Тази моя глава знае 1 млн. песни. Зад всяка личност се крият стотици томове прочетени книги, богат житейски опит. Ти, който нищо не си създал в този живот, искаш да живееш на гърба на личности. Ако имаш някакви проблеми, вземи си психоаналитик, доктор, психолог, но не тормози повече известните личности", сипел в ефира Стоянов.

Твърдял още, че Коледаров и брат му паркирали колите си така, че задръствали улицата. Преди години полицаят пребил мъж от Петрич, казал още в ефира изпълнителят.

От разпити на свидетели по делото станало ясно, че твърденията на певеца не отговарят на истината. Между двете фамилии имало разправии и размени на обидни думи, но не и закани за убийство.

Соченият за бит мъж пък посочил други хора като нападатели, не и Коледаров. Бившият граничен полицай загуби жена си след раждане в столична клиника. Запряна почина през март 2009 г. дни след като роди момченцето им Георги.
Съдия Хаджиева е получила и справка от Софийски градски съд за присъда по дело за клевета от 2006 г., заведено пак от Коледаров, по което Стоянов вече е наказан с глоба.

Новото решение срещу Стоянов може да се обжалва пред окръжния съд в Благоевград.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама