СВЯТ


Полковник Кадафи готов за нова атака

2 5145 15.08.2011
Полковник Кадафи готов за нова атака

Либийският лидер Муамар Кадафи призова привържениците си да се готвят за битка за освобождаване на градовете, превзети от бунтовниците, предаде Франс прес.



Призивът бе отправен в послание по телевизията, голяма част от което звучеше неразбираемо заради техническа повреда, уточни телевизията. То се излъчвало на живо от Зеления площад в центъра на Триполи, където се събрали няколкостотин поддръжници на режима, носещи либийски зелени знамена и портрети на "вожда".

Призивът бе излъчен на фона на слухове в социалните мрежи и в някои медии, че Кадафи се готви да замине за чужбина, посочва АФП.

Кадафи заяви, че "наближава краят на плъховете и на колонизатора" - имайки предвид бунтовниците и НАТО. Откъси от обръщението му по телевизията бяха предадени от либийската агенция Джана. "Краят на колонизатора и на плъховете наближава. Бунтовниците бягат от къща в къща от масите, които ги прогонват", обяви Кадафи по телевизията.

Представители на режима на Кадафи и на бунтовниците преговарят тази нощ в хотел в Южен Тунис, съобщи Ройтерс, като цитира източник от преговорите. Те не бяха потвърдени нито от правителството в Триполи, нито от бунтовниците.

Преговорите се водели при затворени врати в хотел на туниския остров Джерба, близо до границата с Либия, заявил източникът, пожелал анонимност. Той не уточнил кои са участниците, допълва БТА.

Откакто бунтовниците предприеха настъпление в град Зауия, западно от Триполи през уикенда, зачестяват слуховете, че Кадафи се опитва да преговаря. Репортер на Ройтерс се опита да влезе в хотела, където според източника протичат преговорите, но бе върнат от охранителите, които заявили, че хотелът е затворен за посетители.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама