НОВИНИ


Появе се свидетел на катастрофата на "България"

20 6657 16.08.2011
Появе се свидетел на катастрофата на "България"

Полицията е открила очевидец на катастрофата на столичния бул. "България", при която на 5 август две коли се удариха и пометоха пешеходци на спирка до площад "Ручей".



Свидетелят е жена, но името й се пази в тайна, за да не се попречи на разследването. Тя ще бъде разпитвана в следствения отдел към Софийската окръжна прокуратура. По делото като свидетели показания вече са дали двамата шофьори, участвали в сблъсъка - синът на прокурора Венцислав Андреев - 21-годишният Бисер, служител на Съдебна полиция, и 23-годишният Людмил. Първият е карал БМВ, а вторият ауди.

Проверява се версията, че БМВ-то е било ударено в задната дясна част, при което колата се завъртяла, станала неуправляема и излетяла от пътя.

Назначена е комплексна съдебномедицинска и автотехническа експертиза. Тя трябва да покаже кой е виновен за удара, отнел живота на Паула Тодорова и Николай Спасов, които са вървели по тротоара. "Без да излезе тази експертиза, не може да се каже кой е отговорен и затова още няма обвинения", обясниха магистрати.

Резултатите ще бъдат сравнени със свидетелските показания. Делото бе изпратено в окръжната прокуратура миналата седмица. Реши се колегите на Андреев от градската прокуратура да не работят по него, за да се избегне всяко съмнение за пристрастност.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама