ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 29 януари

0 4068 28.01.2008
Предстоящо на 29 януари

Президентът дава традиционен прием за посланиците; МОН представя сайта за матурите; показват първия модернизиран трамвай; на търг продават кг-и бижута; партии заседават и дават пресконференции.


В 11.00 часа в Дом № 1 на резиденция "Бояна" президентът Георги Първанов ще бъде домакин на традиционния прием за посланиците, акредитирани в Република България. Приемът за дипломатическия корпус ще се проведе в Слънчевата зала на Националния исторически музей.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин води българската делегация за участие в заседанието на Съвета по общи въпроси и външни отношения на ЕС в Брюксел.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и представители на МДААР са на посещение в САЩ, с цел обмяна на опит в областта на предоставянето на административни услуги, укрепването на административния капацитет и развитието на електронното правителство.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще връчи договори по проект "Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи” – фаза 2 по програма ФАР на МТСП. Церемонията ще започне от 11:00 часа в Гранд хотел „София”, зала „София”, ет.2.

В МОН ще бъде представен сайтът за държавните зрелостни изпити - www.zamaturite.bg, съобщиха от пресцентъра на министерството. Сайтът ще съдържа цялата необходима информация по подготовката и провеждането на държавните зрелостни изпити.


Търг с тайно наддаване за продажба на 26 кг златни и 12 кг сребърни ювелирни изделия ще се проведе на 29 януари. Бижутата са разделени на няколко групи, като първоначалната им обща тръжна цена е 655 800 лева.

От 11 часа в сградата на Агенция “Митници” на ул. Раковски 47 ще се проведе пресконференция. На нея директора на агенцията Асен Асенов ще представи отчета на българската митническа администрация за 2007 г.

Ръководството на „Български пощи” ЕАД и представители на синдикатите ще подпишат споразумение, с което ще бъде приета годишната политика по доходите на корпорацията за 2008г. Споразумението ще подпишат Енцислав Харманджиев – Главен изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД и представители на синдикатите: Георги Бочев – председател на Синдикалната федерация на съобщенията при КНСБ, Пламен Дончев – председател на ФС Подкрепа и Камен Лечев – председател на Демократичен синдикат на съобщенията. Подписването ще се състои в 13.00ч. в заседателната зала на 5-тия етаж на Министерството на транспорта.

Кметът на София Бойко Борисов ще връчи в 11.30 ч. наградите на провеждания ежегоден конкурс за най-пълно медийно отразяване на международните специализирани изложби, организирани на територията на Интер Експо Център през 2007 година. Официалното връчване на наградите ще се състои в зала „Витоша” на Интер Експо и Конгресен Център-София.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства в 12 ч. на представянето на първия модернизиран трамвай по договора между Столична община и чешката фирма „ИНЕКОН”. По силата на споразумението „ИНЕКОН” ще модернизира 18 трамвая на столичния градски транспорт. Стойността на договора е 14 млн. евро. Представянето ще се състои в трамвайното депо на „Трамкар” на бул. "Цар Борис III" 126.

От 11:30 ч. в централата на ДСБ на бул. Витоша 18 ще се проведе пресконференция на ръководството на партията.

Редовно заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили ще се проведе днес. Пресконференцията ще бъде от 13.00 часа.

Представители на испанското правителство и на испанското гражданско общество ще представят своя опит в успешното усвояване на европейските фондове на съвместен семинар от 29 до 31 януари 2008 г., организиран от Българския Червен кръст и Испанския Червен кръст. Целта на семинара е да се оптимизира партньорството между държавната администрация и гражданското общество в новите условия на европейското ни членство, с оглед по-пълноценно използване на структурните фондове на ЕС. Откриването на семинара е от 9.30 часа в зала “София” на БЧК /бул. Джеймс Баучер 76/.

Делегация от община Ямбол ще посети град Къркларели в Турция. Визитата е организирана със съдействието на генералния консул на България в Одрин Ангел Ангелов. Българската група ще бъде водена от заместник кметовете Иван Кърцъков и Надя Данкинова. Предвидени са срещи с кмета на Къркларели и представители на местната власт. Целта на посещението е да се обсъдят възможностите за сътрудничество между двете общини.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама