НОВИНИ


Наследниците на БКП си искат Бузлуджа

19 6835 18.08.2011
Наследниците на БКП си искат Бузлуджа
Паметникът на Бузлуджа преди 20 години

Две седмици след като БСП поиска премиерът Бойко Борисов да им прехвърли собствеността върху паметника на връх Бузлуджа, от Съюза на комунистите в България се самопосочиха като автентичния му собственик и пожелаха да го наемат от държавата.



В писмо до премиера Бойко Борисов и до областния управител Йордан Николов от съюза пишат, че "с акта на преименуването си от 1990 г. БСП си присвои историята, символите и електоралното пространство на левите сили в България. С това свое действие БСП успя да въведе и да поддържа в заблуда левите сили, че тя има монопол на левите идеи в България."

Според авторите на писмото "по смисъла на закона и морала такова деяние се квалифицира като измама". Те твърдят, че "с редица свои актове БСП прокара конституция, програма и закони, с които защитава свои групови и корпоративни интереси".

От Съюза на комунистите в България смятат, че ако бъде предоставен Домът паметник на Бузлуджа на БСП, това ще й даде възможност да продължава да държи в заблуда левите избиратели. Те настояват да им бъде предоставен паметникът "под наем срещу поддръжка, ремонт и възстановяване".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама