НОВИНИ


Фаталната Деси не изпратила Георги до гроба

13 6194 27.08.2011
Фаталната Деси не изпратила Георги до гроба
близките на Георги ридаели неутешимо Монитор

Ученичката Десислава Киркова, заради която 20-годишният Георги Шопов бе застрелян на кръстовището на столичните бул. „България” и „Гоце Делчев”, не дойде на погребението на момчето вчера.



Това пише вестник Монитор. Ден преди кървавата двама 16-годишното момиче избра да излиза с Георги и изостави 22-годишния си приятел Мартин Григоров. Последният обаче не успя да го преживее и застреля Георги след кратък разговор. После допря пистолета в слепоочието си и също се гръмна.

„Сигурно я е било страх, чувства вина за смъртта на любимия си, но трябва да знае, че тук никой не я обвинява. Тя просто го е обичала и е искала да е с него”, сподели вчера през сълзи колега на починалото момче от фирмата за превоз, в която е работело. По думите му Георги е бил изключително позитивен и усмихнат човек с големи амбиции за частен бизнес в бъдеще.

Над 100 човека вчера се стекоха на Боянските гробища в София, за да изпратят Жоро в последния му път. „Не беше от онези разглезени момченца, които получават всичко на тепсия. Винаги се е борил сам с всичко. Мечтаеше да успее в живота, без да го побутват, без връзки, съвсем сам”, спомни си приятелят на 20-годишното момче. За да постигне целите си, Жоро започнал да се издържа сам още преди да завърши училище. Когато бил на 16 години, отишъл да работи при свои познат в автомивка. 2 години по-късно се явил на кандидатстудентски изпит в Техническия университет в София и го приели още на първо класиране. „Такъв си беше той. Щом си наумеше нещо, винаги го постигаше”, ридаеха близките на Шопов.

 Докато близките на Георги полагаха цветя и венци на гроба му, неговият убиец Мартин Григоров издъхна във ВМА. Четири дни младежът бе на командно дишане в мозъчна смърт. "Направихме му няколко неврохирургични операции, състоянието му бе несъвместимо с живота", обясни шефът на ВМА ген. Стоян Тонев. По думите му органите на Мартин няма да бъдат използвани за донорство, защото не отговарят на медицинските изисквания.(Монитор)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама