СВЯТ


Строс-Кан се завръща в родината до дни

3 5687 31.08.2011
Строс-Кан се завръща в родината до дни
Доминик Строс-Кан

Бившият ръководител на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан ще се завърне във Франция "в близките дни", заяви лидерът на социалистите Мартин Обри, цитирана от Франс прес.


 

Преди да се разрази скандалът с ареста му в Ню Йорк и разследването срещу него за сексуално посегателство, Строс-Кан бе сочен за евентуален кандидат за президент на социалистите на изборите следващата година със сериозни шансове за успех срещу Никола Саркози.
 
Обри съобщи за завръщането на Строс-Кан в отговор на въпрос за телевизия "Canal +". "Доминик Строс-Кан възвърна свободата си да действа, да се придвижва и да говори", посочи Обри. Тя добави, че от първия ден на задържането му е била първата, която е настояла да се защити презумпцията за невинност на бившия управляващ директор на МВФ.


"Що се отнася до останалото, това е въпрос, по който Доминик Строс-Кан трябва да говори. Французите не очакват от мен да им кажа какво се е случило в онази стая. Аз не знам това", каза още Обри.

Тя обяви кандидатурата си да ръководи Социалистическата партия на изборите през следващата година срещу президента Никола Саркози.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама