НОВИНИ


Кандидат за кмет от ГЕРБ живее при наркобос

7 5221 01.09.2011
Кандидат за кмет от ГЕРБ живее при наркобос
наркотици

Кандидатът за кмет на ГЕРБ в Невестино Пламен Цветков е наемател на заподозрян за наркотрафик Стоян Гецев, по прякор Кравата, в с. Ваксево.



Това пише “Труд”. Срещу 50 лева наем месечно той е получил правото да обитава къщата на Гецев на ул. “Ленин” № 71. В началото на август вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че при специализираната полицейска операция “Наглецът” са задържани Стоян Кравата, 3 кг хероин, един македонец и 48 хиляди евро по време на сделка.

 

Тогава Цветанов изрично подчерта, че Стоян Кравата се сочи за лидер на международна престъпна група, която се занимава с трафик и разпространение на наркотици на територията на България, Македония, Турция, Гърция и Западна Европа. “Операцията е наречена “Наглецът” благодарение на “богатото” криминално минало на задържания”, каза тогава Цветанов.

През 2005 г. Стоян Кравата е бил задържан на ГКПП-Кулата в кола с гръцка регистрация, в която са открити 19 кг хероин. Задържаният е бил осъден ефективно на 17 години затвор на две съдебни инстанции, но обжалва на трета инстанция и присъдата е върната за преразглеждане.

 

Пред “Труд” кандидат-кметът Пламен Цветков обясни, че с хазяина си Стоян Кравата се познава от 13 години, тъй като съпругата му работела преди време в неговия шивашки цех. “Жена ми претърпя тежка гинекологична операция и единственото място, където успя да си намери работа, след като се въстанови, бе в цеха на Стоян”, разказа пред “Труд” самият Цветков. Кандидат-кметът добави, че се регистрирал на адреса на Кравата, защото нямал нотариален акт за къщата в родното си село Раково, а по закон трябва да има адресна регистрация в общината, от която го издигат за кмет.

“Всички във Ваксево са в шок, никой не е предполагал или знаел с какво се занимава Стоян”, категоричен бе пред “Труд” Пламен Цветков. Изказването му обаче се приема доста скептично в Невестино, тъй като самият той съвсем доскоро бе началник ГПУ, дирекция “Гранична полиция”.

 

Пламен Цветков бил категоричен пред “Труд”, че е информирал за проблема депутата и шеф на ГЕРБ в Кюстендил Валентин Микев, който от своя страна информирал централното ръководство. До редакционното приключване на броя мобилният телефон на вътрешния министър Цветан Цветанов бе изключен, пише в. Труд.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама