НОВИНИ


Борисов уволни шефа на пътното във В. Търново

11 5244 01.09.2011
Борисов уволни шефа на пътното във В. Търново

Директорът на Областното пътно управление във Велико Търново инж. Емил Кълчишков ще бъде освободен по нареждане на премиера Бойко Борисов, заради допускането на вмешателство в работата на администрацията. Това съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.


Решените премиерът взел след като като от ДСБ изнесоха скандални факти около Кълчишков и обвиниха ГЕРБ в реставрация на чл.1 на Живковата  Конституция.

 

Кълчишков позволил подписът на областния координатор на ГЕРБ Христо Христов преди неговия в списък с приоритетните пътни проекти във Великотърновско. Тези списъци се съгласували единствено с областните управители в страната, които отговарят за политиките и развитието на отделните райони и осъществяват координацията с централната власт, а не с партийни функционери.


Случаят ще бъде разгледан и от ръководството на ГЕРБ. На първото си заседание Изпълнителната комисия ще разгледа случая с подписа на Христо Христов, който е и депутат, върху документ на АПИ – Велико Търново, съобщиха от партията.

Сигналът бе подаден от Синята коалиция по-рано днес в кулоарите на парламента. На журналистите бяха раздадени два документа – списъка с приоритетните проекти за Великотърновска област и доклад на Емил Кълчшиков до председателя на УС на АПИ, в което изрично упоменава, че предложението за проектите на обща стойност 644 500 лв. е съгласувано с областния координатор на ГЕРБ и след това е одобрено от областния управител на Велико Търново.


“Това е политическо вмешателство, каквото никога не е имало. Недопустимо е партия да управлява държавни структури в една демократична държава”, възмути се Иван Иванов. Той призова: “Ако правителството и министър-председателят Бойко Борисов иска да се разграничат от подобни действия, нека да бъдат уволнени незабавно всички замесени длъжностни лица. Защото в противен случай много силно ще е съмнението, че това е практика, разпространена в други структури и райони в страната”.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама