НОВИНИ


Калфин ще реставрира "Белене"

42 5323 03.09.2011
Калфин ще реставрира "Белене"
Ивайло Калфин

АЕЦ "Белене" е нужен на България. От стратегическа гледна точка проектът трябва максимално бързо да се рестартира. Това заяви по време на пресконференция в Плевен кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин.


Според него, за да запази водещото си място като производител на електроенергия, страната ни трябва изгради втората атомна централа с още един цикъл на живот на ядрени реактори. През този период България трябва да се подготвя за други източници на електроенергия след 30-40 години.


Ако се спре днес проектът "Белене", България ще плаща неустойки около 1 милиард лева, заяви Калфин и допълни: "Ние имаме разрешение за този тип централа и технология от Европейския съюз. Колкото по-късно се започне строежът на централата, толкова той би бил по-безсмислен."


Според него от две години правителството "замотава" проблемите по проекта, липсва политическа воля, както и яснота дали да се строи.


Като свой основен опонент в предизборната надпревара той определи кандидата на ГЕРБ. "Който и да е, той ще бъде човек на Бойко Борисов и изразител на неговата политика", отбеляза Калфин.

В Плевен кандидатът за президент от БСП направи националното представяне на своя сайт в Интернет, който работи от днес.

Той подари на дирекцията "Военноисторически музеи" автентична карта от 1877 година, на която са нанесени позициите на воюващите страни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама