ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 31 януари

0 4898 30.01.2008
Предстоящо на 31 януари

Заседават НС и МС; работниците от "Кремиковци" продължават протеста; срещат се ръководствата на ГЕРБ и БНД; заседават парламентарни комисии; подготвят виенския благотворителен бал в София.


 

Министерски съвет ще проведе редовното си заседание от 10 часа.

Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9 часа.

Апелативният съд ще заседава по делото срещу двамата служители на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" - Любомир Лилов и Иван Владимиров.

Работници от „Кремиковци” ще проведат протест пред храм-паметник „Ал. Невски” от 8 часа.

Вицепрезидентът Ангел Марин ще връчи орден “Мадарски конник” първа степен на Михаел Щюбген. Депутатът в Бундестага на Федерална република Германия получава държавното отличие за особено големите си заслуги за присъединяването на България към Европейския съюз.

От 13.00 часа председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова ще даде брифинг за журналисти след приключване на информационните срещи по проекта “Тракийският дух – изключителна българска туристическа дестинация”. Информационни срещи бяха проведени в градовете Белоградчик, Благоевград, Кърджали, Сливен, Казанлък и Шумен. Брифингът ще се състои в заседателната зала 9 на етаж Мецанин в сградата на Държавната агенция по туризъм на пл. “Св. Неделя” 1.

Министерство на транспорта ще даде пресконференция от 10.00 часа в Национален пресклуб „София прес” на ул. Славянска 29, ет. 7. Темата на срещата с журналисти ще бъде: „Обявяване на резултатите от първия етап на Конкурса за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт 2007 – 2013 г.“

Председателят на Български червен кръст Христо Григоров ще даде пресконференция в 12 часа в Музейната зала на организацията. Повод за срещата с медиите е прекратеното от Софийска градска прокуратура досъдебното наказателно производство срещу Григоров две години след показния арест и публичните обвинения в злоупотреби за милиони левове.

От 11.30 в Централата на ПП ГЕРБ ще се състои среща между ръководството на ПП ГЕРБ и Българска Нова Демокрация. На срещата от страна на ПП ГЕРБ ще присъстват председателят на партията Цветан Цветанов, председателят на Софийската организация на ПП ГЕРБ Лъчезар Иванов, финансовият секретар Стоян Мавродиев и организационният секрет на ПП ГЕРБ Красимир Велчев. Срещата ще бъде закрита.

Работна кръгла маса на тема „За конфедериране на ПР организациите в България-конкретни решения и стъпки” ще се проведе в 17 часа в хотел Сити-София.

Продължава работата на постоянната българо-руска работна група „Информационно общество и информационни технологии”.

Традиционната среща на министъра на отбраната Веселин Близнаков и началника на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков с представители на медиите, ще се състои в курортен комплекс „Боровец”.

В 11.00 часа Фондация “Благодеятел” ще връчи наградата “Благодеятел на годината ‘2007” на личности и организации от Варна. Отличените ще получат наградата си лично от председателя на УС на фондацията доц. д-р Иларио Астинов в зала „Варна”.

Парламентарната комисия по транспорт и съобщения ще заседава от 14:30, пл. "Княз Александър I" №1, зала 142. Дневният ред включва разглеждане на законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата.

Комисията за борба с корупцията към народното събрание ще заседава на пл. "Княз Александър I" №1, зала 132 от 14.30 часа. Дневният ред предвижда да се разгледа усвояването на средства по европейските фондове по програма "САПАРД" и Държавен фонд "Земеделие" .

Комисията по здравеопазване към НС ще заседава от 15:00, пл. "Княз Александър I" №1, зала 130. Дневният ред включва обсъждане на условията, на които трябва да отговорят изпълнителите на медицинска помощ, реда за сключване на договорите с тях и други условия; обсъждане на възможностите за създаване на единна информационна система за лечение на онкологично болните в България и разглеждане на законопроект за изменение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

В 11 часа Сдружение "Виенски клуб" и Посолството на Република Австрия организират пресконференция в БТА за виенския благотворителен бал в София.

В 12 часа в БТА ще се проведе премиерата на трисерийната документална суперпродукция на БНТ за Перперикон и Татул.

В 13 часа Дружество на кардиолозите в България и Българска лига по хипертония ще даде пресконференция в БТА на тема: „Новият лекарствено-реимбурсен списък - най-нови и съвременни възможности за лечение на сърдечно-съдови заболявания в България”.

В 13 часа в залата на Регионален исторически музей Благоевград, ул. „Рила” 1 ще се проведе обществено обсъждане на „План за действие за Кафявата мечка в България”. Организатори на срещата са РИОСВ – Благоевград, ДНП „Рила”, ДНП „Пирин”, съвместно със Сдружение за дива природа – Балкани. Общественото обсъждане предвижда дискусия по процедурите и изпълнението на Плана от заинтересуваните страни.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама