НОВИНИ


Ал. Петров иска мораториум върху политическите партии

16 5295 07.09.2011
Ал. Петров иска мораториум върху политическите партии
Ал. Петров

Последната забрана на политическите партии се извършва при установяването на едноличния режим на цар Борис ІІІ през 1934 г.



Изборите в България се превърнали в най-голямата печатница за пари, установи на пресконференция кандидат-президентът Алексей Петров. Той заяви дословно, че искал мораториум върху политическите партии в България заради антиконституционната и престъпната им дейност.  Те трябвало да бъдат наказани за това, което са извършили по време на прехода. Самият Петров не поясни, къде е бил самият той и какво е вършил по време на прехода, но затова пък партиите не изпълнили мисията си и предали надеждите и илюзиите на хората, които били на „Орлов мост”.

 

Frognews.bg напомня, че в българската история е имало забрана на политическите партии - след Военния преврат на 19 май 1934 г. Военната лига и политическият кръг "Звено", които го провеждат, отстраняват коалиционния кабинет на Стойчо Мошанов, съставен от демократи, земеделци, либерали и радикали. Следва забрана за дейността на политическите партии, която води до установяване на едноличен режим на цар Борис III.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама