ЪNDERGROUND


Трактора набива канчета на журналя

48 8957 09.09.2011
Трактора набива канчета на журналя
Ал. Петров Булфото

Кандидатпрезидентът доцент Алексей Петров, експерт към Съюза за стопанска инициатива на гражданите, за кратко - Трактора, много обича да вкарва журналисти в правия път чрез казармената процедура „набиване на канче”.


 

Очевидци разказват любопитна случка от месец март т.г., разиграла се в италианския ресторант „Ла Кампанина” точно срещу парламента. На една маса по обяд седели издателят Недялко Недялков със съпругата си. Към тях не след дълго се присъединил журналистът Явор Дачков. В един момент в заведението връхлетял Трактора, насочил се към тяхната маса и още преди да седне започнал яко да насмита словесно Дачков, явна заради негови „неправилни” писания в „Галерия”. Атмосферата в скъпарското заведение така се нагнетила, че единствените други посетители от съседна маса станали и напуснали ресторанта.

 

Още по-любопитен е случаят със запознанството на Трактора с Недялко Недялков (син на известния поет Недялко Йорданов). Преди време, когато сегашният издател на „България днес” и „Ретро” (някои нашепват: и на „Галерия”) Недялко Недялков бе все още съсобственик на в. „Уикенд”, бил поканен да участва в сбирка на Съюза за стопанска инициатива. Той приел и в уречения ден и час се оказал на въпросното мероприятие. Настанил се удобно в предложения му стол и зачакал какво ще се случи, разказва мълвата. По едно време вратата се отворила и в залата влязъл Алексей Петров. Той носел сгънат вестник „Уикенд” в едната си ръка. Приближил се до Недялков и го попитал: „Познаваш ли ме?” Недялко отвърнал, че не са се запознавали. Тогава Трактора го ударил няколко пъти с вестника по главата и избълвал: „Като не ме познаваш, защо пишете за мен!?” Ето така, разказват зевзеци, се запознали Недялко Недялков и Алексей Петров. От няколко удара с вестник се родила една чиста и свята дружба между двама истински мъже, които... и т.н. 


На други журналисти Трактора пък обещавал разходки в багажника на кола, да ги изсели, да ги „сготви”, да им стъжни живота и пр. благини.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама