НОВИНИ


Станишев пуска Миков за вице на Калфин. Първанов бесен

50 7814 10.09.2011
Станишев пуска Миков за вице на Калфин. Първанов бесен
Михаил Миков

Хитър ход на лидера на БСП Сергей Станишев неутрализира задкулисна интрига на сегашния президент Георги Първанов. От БСП издигат Михаил Миков за вице на кандидат-президентът Ивайло Калфин.


Бившият вътрешен министър бил се доказал като лоялен на партията и не бил забъркан в никакви далавери. С този ход Станишев успял да неутрализира напъните на Първанов за вице да бъде издигната Весела Лечева.

 

Преди дни проф. Андрей Пантев окончателно отказал да бъде номиниран. След него отказала и Меглена Плугчиева. В кръгове в БСП ии досега се смятало, че всъщност Пантев бил най-удачен като президентска кандидатура – необвързан партийно, ерудиран и познат в чужбина. Партийците и кръгове около „Дондуков”-2 обаче взели връх и изборът спрял върху бившият външен министър Калфин.

 

В момента из страната препускат отрядите на Първанов, предвождани от верните му Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Румен Петков и др., щедро финансирани от бизнесмена Георги Гергов, които агитирали и мотивирали местните структури да се готвят за свалянето на Станишев и връщането на бял кон през януари 2012 г. на Георги Първанов. Същите мобилни групи опитвали да изкушат в предателство хора от структурите на ГЕРБ. Специален щаб, начело с вездесъщият „шестак” Цвятко Цветков пък отговарял за компроматната война – и срещу Станишев, и срещу Бойко Борисов. По стечение на обстоятелствата и двамата се оказали препятствия по пъта на новата кампания за домогване до властта на Първанов. Единият в изпълнителната власт, а другият – в партийните структури на „Позитано”-20.

 

Левите сили разчитат в предизборната кампания Михаил Миков да се пребори с Маргарита Попова на терена на правото. Запознати обаче предупреждават, че Попова освен истински боец, е и с много повече опит от Миков в правораздавателната система. Освен това като вътрешен министър Миков не блесна с някакви успешни ходове и идеи и дори бе уличен във взимане на решения, които ощетили финансово ведомството. Депутатът от Видинско обаче е много лоялен на партията и ръководството на БСП и е известен с коректното си поведение, припомнят негови колеги в парламента.

 

Може да стигнем и до балотаж, ако до изборите партията не се разцепи на станишевисти и първановисти, мъдро заключи червен депутат пред Frognews.bg. Той допълни, че покрай Миков в битката на Станишев с Първанов ще се включи и позабравената „голяма уста” Татяна Дончева. В миналия парламент тя бе най-близката приятелка на Миков и дори техни съпартийци смятаха, че именно тя дърпа конците в МВР, когато Миков бе министър. Сега Дончева търси реванш и е възможно да застане на страната на Станишев срещу Първанов. С президента тя отдавна скъсала отношения заради олигархичния му кръг и приятели. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама