НОВИНИ


С. Игнатов-стресиран, по гуменки и със заек в първия си учебен ден

11 5790 15.09.2011
С. Игнатов-стресиран, по гуменки и със заек в първия си учебен ден
Сергей Игнатов

Образованието ставало приоритет, но за да имат по-високи заплати учителите, първо трябвало да свърши кризата.



За създаване на електронна магистрала, се обяви министърът на образованието Сергей Игнатов. Той присъства на откриването на новата учебна година в 134-то училище „Димчо Дебелянов". Той си спомни своя първи учебен ден във Видин и разказа, че тогава бил стресиран и по гуменки. Никъде не ходел без един истински, жив заек, който изкарал целия първи срок в ъгъла и децата го хранели.


Електронното правителство, за което говорел премиерът, за образованието означавало електронно училище, каза още Игнатов. Родителите нямало да получават с sms информация за двойки и шестици, а чрез интернет щели да могат да влязат в учебния процес и да го подпомагат. Българските ученици вече нямало да бъдат сочени като слабо грамотни, зарече се министърът.

Имало решение на политическо ниво образованието да се превърне в приоритет. Ако искаме да се борим за първите места в ЕС, трябва да променяме и модернизираме образованието, настоя министърът. По-въпроса за по-високите заплати за учителите обаче Игнатов съобщи, че първо трябва да се измъкнем от кризата.

 

Най-важното било до края на декември в парламента да влезе Законът за предучилищното и училищното образование и да бъдат подготвени стандартите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама