БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Министър Трайков "умува" как да стигнем грузинците

6 5699 20.09.2011
Министър Трайков "умува" как да стигнем грузинците
Трайчо Трайков

Министърът на икономиката Трайчо Трайков си извади грузинска лична карта за 15 минути. Толкова време му отне цялата процедура по издаване на документа за самоличност в Батуми - от снимката на място до електронно попълване на формуляра и снемането на подпис.



Това е висок стандарт на обслужване и чудесна антикорупционна мярка. Това, което видях тук, показва какво означава електронното правителство за хората. Искам и хората в България да могат да си извадят документ за самоличност за четвърт час, коментира министърът, цитиран от пресцентърът на ведомството.


Приблизително това е срокът, в който всеки грузинец или чужденец може да регистрира фирма, да получи акт за раждане, свидетелство за брак, шофьорска книжка, както и всеки друг акт по гражданско състояние.


Министър Трайков е на работно посещение в Батуми и Тбилиси, където води българска бизнес делегация. В нея влизат представители на 20 компании в секторите транспорт, строителство, логистика, техническа промишленост, енергетика и други.


В рамките на официалната си визита в Грузия, министър Трайков посети Административната палата (административно обслужване на едно гише) към грузинското министерство на правосъдието.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама