НОВИНИ


Крадеш ток, удрят те спецполицаи

5 5115 21.09.2011
Крадеш ток, удрят те спецполицаи

Група за кражби на ток, беше разбита от спецполицаи.



Специализираната полицейска операция по залавяне на групата се провела вчера през нощта след получена информация за предстоящ набег в района на Костинброд. Извършителите, движещи с лек автомобил “Ауди 80”, се насочили към намиращи се в гориста местност вили в махала на с. Царичина. Часове по-рано цялата местност била  блокирана от служителите на реда.  Единият от групата – Д.Д. /37 г./ от Годеч,  бил спипан в една от вилите след кражба на захранващия ел.проводник. След преследване в гората полицаите заловили и съучастника му Р.С. /33 г./ от същия град. Третият от групата успял да избяга и се издирва от служителите на реда.

 

В хода на разследването се установило, че при последния набег групата успяла да извърши девет кражби от вили. Тримата са автори и на кражба на 200 литра трансформаторно масло от трафопост край с. Царичина, собственост на електроразпределително дружество. Пред полицаите заловените признали и кражба на меден проводник от седем междустълбия в землището на с. Дръмша.

 

Тримата извършители са стари познайници на полицията, известни за кражби на черни и цветни метали, взломни кражби и други престъпления, осъждани не веднъж.

 

Д.Д. и Р.С. са задържани в РУП-Годеч с полицейска мярка за 24 часа. Съучастникът им е установен и се издирва от полицията.

Продължава работата по документиране на престъпната дейност на групата. Работата на полицията се затруднява от факта, че извършителите признават кражби от вили, които в продължение на 10-15 години не са посещавани от собствениците.   


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама