ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 4 февруари

0 4057 03.02.2008
Предстоящо на 4 февруари

Излиза междинният доклад на ЕК за напредъка на България и Румъния; обсъждат развитието на европейския пазар и мястото на България; започва кандидатстване по интернет за детски градини в София.


Очаква се днес да излезе междинният доклад на Европейската комисия за напредъка на България и Румъния.

Министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне с председателя на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе. На 30 януари Киссе изпрати до премиера благодарствено писмо за съдействието му при разрешаването на проблемите около Българския културен център в Одеса. Предвижда се след срещата министър-председателят и неговия гост да дадат съвместна пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет.

В 11:30 часа зам.министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме в МВнР Еди Хариади, заместник-министър на външните работи на Индонезия.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще се срещне в Народното събрание в 9.00 часа с европейския комисар за защита на потребителите Меглена Кунева. Основна тема на разговора ще бъде Договорът от Лисабон за изменение на учредителните договори на Европейския съюз. Дискусия на тема “Развитие на европейския вътрешен пазар и мястото на България” ще се проведе от 10.00ч. в зала “Мусала 1” в хотел Хилтън. От 13 часа на ул. „Бачо Киро” №14 ще се състои откриване на Европейския потребителски център България, организирано от Комисията за защита на потребителите. Той ще функционира като част от Европейската мрежа от потребителски центрове, в която са включени всички държави-членки на Европейския съюз /ЕС/, а също и Ирландия и Норвегия. Европейският потребителски център ще бъде открит от еврокомисаря по потребителската защита Меглена Кунева и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Участие ще вземе и председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров.

От 11 часа в Зала 1 на Ректората на Софийския университет ще се проведе пресконференция на новото ректорско ръководство.

Министерството на труда и социалната политика организира от 4 до 6 февруари 2008 година приемни в девет града на страната от областите Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. Експерти от МТСП ще консултират граждани и юридически лица по различни въпроси и проблеми от областта на социалната политика.

От днес започва кандидатстването за детски градини в София на интернет адрес kg.sofia.bg

Арабските асоциации в Република България ще дадат пресконференция на от 13 часа в Национален пресклуб София прпес.

Председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева ще открие в Ямбол нов младежки информационно-консултантски център. Проектът ще бъде представен в 13,30 ч. сградата на Областната администрация, а центърът ще бъде открит в 14,00 ч. в бившия профсъюзен дом на ул. “Търговска” № 2. Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама