НОВИНИ


Проектът за управлението на отпадъците на София е готов

1 6294 29.05.2007
Проектът за управлението на отпадъците на София е готов

Срокът за изграждане и пускане на инсталацията преработването за боклука на София е до 2011 година. Суходол има 430 куб. м. свободен обем и този обем трябва да бъде запълнен, за да завърши рекултивацията на съоръжението.


Стратегията за управлението на отпадъците на София е готова. Цялостният проект е одобрен от “Джаспърс” и вече се работи по него и има шанс проектът да бъде финансиран от структурните фондове на ЕС. Мария Бояджийска, зам.- кмет на София обясни по бТВ, че общината вече работи с държавата в лицето на Министерство на финансите и Министерство на околната среда и водите. Финансирането на цялата инсталация по линия на структурните фондове може да е до 80%, затова и държавата трябва да помогне с финансирането. Срокът за изграждане и пускане на инсталацията преработването за боклука на София е до 2011 година.
Карлово и Цалапица са временно решение на проблема с боклука на София. Там, в зависимост от количеството отпадъци, може да се депонира за около7-8 месеца. Суходол има 430 куб. м. свободен обем и този обем трябва да бъде запълнен, за да завърши рекултивацията на съоръжението. Мария Бояджииска подчерта, че въпросът с отпадъците на София още стои отворен и се търси решение.

снимка Вяра Йовева

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне днес с представители на гражданския комитет в Горни Богров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама