НОВИНИ


Катуница стресна Първанов, свиква Съвета за национална сигурност

43 5704 27.09.2011
Катуница стресна Първанов, свиква Съвета за национална сигурност
Георги Първанов източник

Президентът Георги Първанов свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на 1 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава.


Темата на заседанието ще бъде: „Актуални проблеми на вътрешната сигурност. Неотложни мерки за гарантиране на реда и законността в страната и недопускане на етническо напрежение”.

 

Реакцията на президента дойде  ден, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска заедно с колегите си в декларация вчера свикването на Съвета за национална сигурност. Циганската престъпност е опасност за държавата, държавността и националната сигурност, каза пред журналисти Сидеров. 

Доклади по темата ще изнесат зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, който в момента е изпълняващ длъжността министър на вътрешните работи и Калин Георгиев, главен секретар на МВР.

Членове на Съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, председателят на Държавна агенция “Национална сигурност”, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

На заседанието е поканен да участва главният прокурор Борис Велчев.

Случващото се в Катуница е повод за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност. Ако аз бях президент, бих направил точно това, обяви и кандидатът за държавен глава на БСП Ивайло Калфин също в понеделник.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама