НОВИНИ


Три сигнала за заплаха за убийство довели до ареста на Кирил Рашков

24 6153 28.09.2011
Три сигнала за заплаха за убийство довели до ареста на Кирил Рашков
т.нар. "цар" Киро

Установено е още, че въпросният "цар" Киро не бил плащал данъци като физическо лице от далечната 2004 г. насам; не е подавал и данъчни декларации



Кирил Рашков е задържан за 72 часа въз основа на три сигнала за заплаха за убийство, каза Галин Гавраилов от Окръжна прокуратура - Пловдив, предаде сайтът Plovdiv24.bg. Два от сигналите са потвърдени, а третия в момента се проверява. В рамките на тези 72 часа от прокуратурата ще преценят как да реагират.

По сигнал на НАП-Пловдив е установено, че Кирил Рашков не е плащал данъци, като физическо лице от 2004 г.

Ето какво заявиха още от Окръжна прокуратура-Пловдив: На 27 септември тази година в полицията е постъпил сигнал на три лица с оплакване, че лицето Кирил Рашков им е отправило закани с убийство, което се е случило на 23 септември тази година в Катуница. Същия ден Районна прокуратура-Асеновград е образувала досъдебно производство за отправените закани с убийство.

На 28.09.2011 г. след извършени интензивни процесуално-следствени действия в ранните часове на днешния ден Кирил Георгиев Рашков е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления по смисъла на чл. 144, ал.3 от Наказателния кодекс, а именно за отправени на 23 септември в Катуница две закани за убийство по отношение на лицето Веселин Христов и Иванка Петрова.

Отделно от това на 27 септември в Окръжна прокуратура-Пловдив е постъпил сигнал от органите по приходите от Териториална дирекция на НАП-Пловдив, които са установили, че след 2004 година Кирил Рашков не е подавал данъчни декларации, в резултат на което според сигнала вероятно същият е избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама