ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 5 февруари

0 4115 04.02.2008
Предстоящо на 5 февруари

У нас пристига президентът на Унгария; подписваме договор за включване на шести партньор в проекта «Набуко»; в “Кремиковци" отново протестират; представят българска апаратура на космическа ракета.


Президентът на Унгарската република Ласло Шойом пристига на двудневно официално посещение в България по покана на президента Георги Първанов. Официалното посрещане е от 10.20 ч. на площад “Св. Александър Невски”. В програмата на официалното посещение са предвидени среща на “четири очи” на президентите Първанов и Шойом и пленарни разговори на двете официални делегации. Съвместна пресконференция на двамата президенти е предвидена за 12.15 ч. в Гербова зала на президентството. Ласло Шойом ще се срещне и с председателя на парламента Георги Пирински. От 14.00 ч. министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне на работен обяд с президента на Унгария Ласло Шойом. Обядът ще се състои в ресторант „Кристъл Палас” на ул. „Шипка” 14 в столицата. Официална вечеря от президента на Републиката Георги Първанов в чест на президента на Унгарската република Ласло Шойом започва в 20.00 ч.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще връчи на председателя на 40-то Народно събрание Георги Пирински законопроекта на Министерския съвет за ратификация на Договора от Лисабон в 11.30 ч. в зала “Запад” на парламента. Непосредствено след това председателят на Народното събрание Георги Пирински ще разпише разпореждането за разпределение на законопроекта на комисиите по европейски въпроси, по правни въпроси и по външна политика за становища. Председателят на Народното събрание Георги Пирински и министър Гергана Грънчарова ще направят кратки изявления за медиите.

Договорът от Лисабон и перспективите на европейската интеграция са тема на конференцията, организирана от Дипломатическия институт на МВнР, Европейския институт и Центъра за модернизиране на политики, под патронажа на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова, на 5 февруари от 10.00 ч. в хотел “Шератон”.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще подпише в Австрия договор за включване на шести партньор в проекта «Набуко».

Ще се проведе заседание на Столичен общински съвет.

Националната комисия за борба с трафика на хора организира работна среща, за да представи резултатите от националното представително проучване на нагласите към трафика на хора, както и приоритетите в работата на Комисията през 2008 година. Срещата ще се състои на 5 февруари 2008 г. (вторник), от 11.00 часа, в заседателната зала на Национална комисия на бул. „Г. М. Димитров” 52А.

Под патронажа на министъра на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще се проведе Национална среща на читалищата от селските райони в НДК от 10.30 часа. В срещата ще вземат участие зам.-министърът на културата Надежда Захариева, председателят на Съюза на народните читалища проф. Стоян Денчев и изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” доц. д-р. инж. Димитър Тадаръков.

Ще се проведе заседание на НИС на СДС. Пресконференцията е предвидена за 12.30 часа в сградата на централата на „Раковски” 134.

От 11.30 ч. в централата на ДСБ на бул. Витоша 18 ще се проведе пресконференция на ръководството на партията.

От 8.00 ч. синдикатите организират протест в “Кремиковци”.

Министерството на транспорта и Клуб "БИ-БИТ" ще представят проблемите на пътната безопасност и инициативата „Аз спасявам живот” пред родители и ученици от 144 СОУ. Събитието ще се проведе от 11.30 ч в 144 СОУ “Народни будители”, ж.к. Младост 3. На срещата ще присъстват и представители на Столична община.

Централната лаборатория по слънчево-земни въздействия “Акад. Димитър Мишев” при БАН ще даде пресконференция от 11 часа в Национален пресклуб София прес на ул. Славянска 29, ет. 7. Темата на срещата е: “Новите български космически експерименти на Международната космическа станция”.
Интегрирана е българска апаратура на ракета, излетяла на 31.01.2008 г. от Андоя, Норвегия. С българска апаратура е оборудвана и совалката “Атлантис”, НАСА, САЩ с предстоящ старт 07.02.2008 г.

Авиационният учебен център на Летище София ще проведе открит урок на тема “Обслужване на специални категории пътници” с акцент върху обслужването на несамостоятелни пътници от 9.30 ч. до 12.30 ч. в заседателната зала на Терминал 1. Като участници в урока са поканени двама несамостоятелни пътници – Димо Карабашев - незрящ студент от Югозападния университет “Неофит Рилски” и Борис Томов - с ограничена мобилност.

Председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов с подкрепата на Братя Иво и Красимир Иванови и „Технополис”, в памет на д-р Митко Иванов, дарява безвъзмездно 1 млн. учебни пособия (тетрадки, скицници и албуми за рисуване) на децата и учениците от ромски произход и в неравностойно социално положение в училищата в България, както и за децата от домовете за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи. На 05.02.2008 година в 12 часа в „Технополис” – ж.к. „Младост ІV” ще бъдат дарени първите 380 000 учебни пособия, разпределени за учениците в неравностойно социално положение и от ромски произход в 180-те общински училища на територията на гр. София.

От 10 часа в училище „Христо Ботев”, кметът Славчо Атанасов ще присъства на открития урок по вероучение, който ще изнесе Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.

Н.Пр. Етиен Дьо Понсен – посланик на Република Франция в България, ще посети Пловдив. В 15 часа той ще се срещне с кмета Славчо Атанасов. Предвиден е кратък брифинг от 15.30 часа в заседателна зала.

От 5-7 февруари в Банкя 20 директори на Регионални библиотеки от страната ще участват в тридневен квалификационен курс в рамките на проекта „Правна регулация на библиотеките в България” на Британски съвет.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама