СВЯТ


Десетки убити при сблъсъци в Сирия

0 4951 01.10.2011
Десетки убити при сблъсъци в Сирия

30 души са загинали, а десетки са ранени при сблъсъци между демонстранти и полиция и военни вчера в Сирия. Това съобщи ИТАР-ТАСС като се позова на телевизия "Ал Джазира".


Размириците започнали веднага след петъчната молитва в различни райони на столицата Дамаск, в провинциите Дераа, Идлиб, Хомс и Хама. Освен сълзотворен газ и палки, полицията е използвала и огнестрелно оръжие при разгонването на демонстрациите.В град Растан срещу протестиращите са били изпратени танкове и артилерия. Сирийски активисти твърдят, че в града са избягали близо 2000 дезертирали войници, които отказват да изпълняват заповедите за стрелба срещу продемократичните демонстранти.

 

По информация на Би Би Си при сблъсъците в Растан са загинали седмина войници и полицейски служители. Антиправителствен активист, живеещ в Ливан, съобщи пред ДПА, че градът е почти напълно разрушен, при сраженията там са убити 10 дезертирали войници, а няколко са ранени. 11 души са убити при потушаването на протестите в град Хама. При сблъсъци в Хомс са загинали седем цивилни граждани.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама