НОВИНИ


Закопчаха “Звезди”, пласирали момичета в Гърция

6 5166 03.10.2011
Закопчаха “Звезди”, пласирали момичета в Гърция

Двама мъже са били задържани при операция "Звездите", в момент, когато са се опитвали да прекарат три момичета през българо-гръцката граница. Трафикът на момичетата бил с цел сексуална експлоатация, съобщиха от пресцентъра на МВР.


 

В операцията участвали служители от отдел “Трансгранична организирана престъпност” към сектор “Трафик на хора” при ГДБОП, колегите им от Благоевград и гранични полицаи.

Около 19.30 часа в неделя на ГКПП-Кулата, при опит да преминат българо-гръцката граница, са заловени криминално проявеният Г.Й. /30 г./ и Г.П./34г./ от София. В колата пътували и три жени от столицата.


До момента е установено, че двамата са принуждавали 5 момичета да проституират на територията на София. Те системно са обикаляли различни градове на страната, за да набират нови момичета с цел сексуална експлоатация. В хода на разследването станало ясно, че момичетата давали половината от заработените пари на мъжете.


Образувано е досъдебно производство и прокурорска преписка в Софийската районна прокуратура.

Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, уведомен е наблюдаващ прокурор. Разследването продължава.


През юли месец тази година в излъчен по българската телевизия репортаж „Господин Прасе” на британския таблоид „News of the world”, задържаните са заснети при опит да продадат жени във Великобритания за сексуална експлоатация.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама