НОВИНИ


Габрово очаква Дилма Русеф

0 5375 06.10.2011
Габрово очаква Дилма Русеф

Продължава посещението на президента на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф по покана на президента Георги Първанов, съобщиха от прессекретариата на президентството.


  

През втория ден от посещението президентите на България и Бразилия ще посетят Велико Търново и Габрово. Във Велико Търново държавните глави ще разгледат крепостта “Царевец”. В Априловската гимназия в Габрово президентите ще се срещнат с обществеността на града.

По програма бразилският президент Дилма Русеф ще произнесе слово на място, а по-късно ще се подпише в паметната книга на Априловската гимназия, каза за Агенция „Фокус” експертът в отдел „Протокол” в Община Габрово Миглена Въгленова. Русеф ще разгледа и регистрационната книга, в която се пазят данни за баща й Петър Русеф, както и за нейни братовчеди.

Ученици и учители са подготвили подарък на президента с български корен – умален макет на гимназията, изработен от планински кристал. Само една улица в Габрово ще бъде затворена и минувачите около гимназията ще успеят да зърнат Дилма Русеф. По-късно през деня тя ще посети и историческия музей в Габрово. Там ще й бъде подарена пластика, наречена „Покоряването на Европа”, дело на габровския скулптор Георги Балабанов, който е носител на наградата „Златен Езоп”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама