ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 6 февруари

0 4206 05.02.2008
Предстоящо на 6 февруари

Продължава посещението на унгарския президент Ласло Шойом; заседава НС; обсъждат реформите в здравеопазването; чества се празника „Европа в детската градина”.


 

Продължава посещението на Ласло Шойом - президент на Република Унгария - у нас. Държавният глава на Унгарската република ще посети град Шумен, където ще положи венец на паметника на Лайош Кошут и ще разгледа къщата-музей на видния унгарски държавен деятел. Същият ден президентът Шойом ще присъства на връчването на документите за обявяване на Йордан Йорданов за почетен консул на Унгария във Варна и ще разгледа музейния комплекс “Владислав Варненчик”.

Министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне с председателя на Камарата на депутатите на Люксембург Люсиен Вейлер, който е на официално посещение в страната по покана на председателя на Народното събрание Георги Пирински.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков заминава за участие в неформалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО. Тя ще се проведе на 7 и 8 февруари във Вилнюс, Литва.
На заседанията министрите ще обсъдят операциите на НАТО в Афганистан и Косово, както и въпроси на трансформацията на Алианса. В рамките на срещата ще се проведат заседания на Комитета НАТО-Украйна и на Съвета НАТО-Русия. В състава на българската делегация, водена от министър Близнаков, са включени началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков и посланикът на България в НАТО Любомир Иванов.

73-та пленарна сесия на Комитета на регионите по проектостановището за „Черноморското взаимодействие" – нова инициатива за регионално сътрудничество” ще се проведе в Брюксел.

Ще се проведе редовното заседание на парламента.

От 13:00 часа в Централата на БСП на „Позитано” 20 ще се проведе среща на членовете на ИБ на ВС на БСП със столичните общинските съветници на БСП.

По покана на Георги Пирински на официално посещение в България от 6 до 7 февруари 2008 г. ще бъде председателят на Камарата на депутатите на Люксембург Люсиен Вейлер. В 15.00 часа Люсиен Вейлер ще се срещне с председателя на Народното събрание. В 15.45 часа ще бъдат направени изявления за медиите.
Председателят на парламента на Люксембург ще разгледа Пленарната зала и ще поднесе венец на паметника на “Незнайния воин”. В 16.45 часа Люсиен Вейлер ще се срещне с министър-председателя на Република България Сергей Станишев Програмата на посещението на 7 февруари 2008 г. предвижда среща с Президента на Република България Георги Първанов.

В сградата на КНСБ от 11.00 ч. на 11. ет. ще се проведе пресконференция на тема “Реформите в здравеопазването – необходими и възможни решения”.

Публичното ще бъдат отварени офертите за реконструкция на сградата на НАП. Регистрацията на представителите на фирмите-участници в процедурата ще се извърши във времето от 11,00 до 11,20 ч. Публичното отваряне на офертите ще се извърши непосредствено след това.

От 10.00 ч., в зала „Вълшебство” на 22 ОДЗ „Великденче” ще се състои празникът „Европа в детската градина”. Той се организира във връзка с изпълнението на проект „Седмица на Европа в детската градина” по Комуникационната стратегия за Европейския съюз и се изпълнява от екип от „3 ММ - Консулт” в партньорство с педагогическия персонал на 22 ОДЗ.

В 10.00 ч., в МВнР ще се проведат политически консултации на заместник-министъра на външните работи Евгения Колданова с държавния секретар по европейските въпроси на Република Унгария Габор Иван. Унгарският държавен секретар по европейските въпроси е в състава на унгарската официална делегация, водена от президента на Република Унгария д-р Ласло Шойом, която ще посети България на 5 и 6 февруари 2008 г. Ще бъдат обсъдени въпроси от дневния ред на ЕС, двустранното ни сътрудничество в рамките на Европейския съюз, регионалното сътрудничество и други международни въпроси от взаимен интерес.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с началниците на Регионалните инспекторати по образование /14.00 часа, Конферентен център МОН, залата на VII етаж/

Кръгла маса на тема “Проблемите на детската безопасност в Интернет” ще се проведе от 10 часа в БТА.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще даде пресконференция във връзка с мярка “Преструктуриране и конверсия на винени лозя” на Общата селскостопанска политика за кампания 2007-2008г. В нея ще вземат участие зам.-министър Димитър Пейчев и изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” доц. д-р. инж. Димитър Тадаръков.

Нов доклад за последиците върху околната среда от закрития уранодобив ще бъде представен от 12 ч. в залата на “София прес”. Изследването е изготвено от Института за зелена политика и дава информация за актуалните проблеми на един процес, започнал преди 15 години, но все още не намерил своето адекватно решение.

Пресконференция на тема: „Запазване на българските имена на природни обекти и забележителности” във връзка с предложение на общински съвет с. Борино за смяна името на връх „Свети Илия” с турското име „Balaban kaya”.

Започва инициативата “Говори с Европа”: поредица от информационно-комуникационни дейности на Портал ЕВРОПА www.europe.bg в рамките на проект по План Д на Европейската комисия за демокрация, диалог и дебат. Пресконференцията е от 10.30 часа в Информационния център на ЕС на ул. „Московска” 9 в София.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил заминава на двудневно официално посещение в Солун по покана на гръцкия си колега Александрос Кондос. Той ще посети 22-то Международно изложение за селскостопанска техника и оборудване „Агротика”, което е най-голямото за Югоизточна Европа. В него участие ще вземат фирми-изложители от над 30 държави.

От 11.00 ч. в залата на „София прес”, ул. „Славянска” № 29 ще бъде представена програмата и акцентите на тазгодишното изложение на проекта Световно образование – Кандидатстудентски салон – прием 2008.

“За традицията и против експериментите в обучението по Религия в българското училище” ще бъде темата на едночасовата пресконференция в залата на „София ПРЕС“, ул. „Славянска“ № 29, ет. 7. Началото е от 13.00 ч.

В зала „България” в София под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов ще се състои Тържествен концерт – церемония „Музикант на годината 2007 и имена от бъдещето”. В концерта, освен номинираните за наградата „Музикант на годината”, участват млади виртуози от Националното музикално училище „Любомир Пипков” – Лия Петрова, Георги Величков, Асен Танчев, Аманда Николова, Мартина Димова, Перкусионен ансамбъл, Струнен оркестър, Народен хор. Във фоайетата на зала „България” с повече от 70 творби - живопис, графика, рисунки и скулптура, се представят ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” – София. Изложбата ще бъде официално открита в 18.30 ч., а концертът ще започне в 19.00 ч.

От 10.00 часа в хотел Санкт Петербург започва последното от поредицата от шест (за 6-те региона за планиране) обучения за новоизбраните кметове и общински съветници, организирани от Национално сдружение на общините в Република България в периода януари – февруари.

Пресконференция на тема „Кандидат-студентстката кампания в Пловдивския университет за прием за учебната 2008/2009 година” организират деканът на Филологическия факултет в ПУ „Паисий Хилендарски” доц. Живко Иванов и Димитър Бойков, началник на учебен отдел. Двамата ще представят най-новите специалности във висшето училище, както и датите на предварителните изпити за прием.
Пресконференцията започва в 10,30 ч. в Заседателната зала на Ректората.

Михаил Балабанов, заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта по младежката политика, ще открие в Пловдив нов младежки информационно-консултантски център от 10,30 ч. в сградата на ул. “Петко Каравелов” № 28 А, ет. 2.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама