СВЯТ


Управляващите в Полша водят на изборите

0 4903 10.10.2011
Управляващите в Полша водят на изборите

Либералите на Туск и по-малкият им коалиционен партньор, центристката Полска селска партия, печелят заедно достатъчно места, за да запазят мнозинство в долната камара на парламента.



Полската управляваща партия "Гражданска платформа" води на парламентарните избори в страната, предаде АФП, позовавайки се на екзит пол проучване. Според сондажите партията на премиера Доналд Туск е спечелила 39,6% от гласовете, докато консервативната партия "Закон и справедливост" на Ярослав Качински е получила 30,1%.

Антиклерикалната формация "Движението на Паликот" има подкрепата на 10,1% от избирателите. Четвърти се нареждат коалиционните партньори на Туск от Полската селска партия, които са спечелили 8,2% от гласовете. Опозиционният "Ляв демократичен алианс” от своя страна е привлякъл подкрепата на 7,7% от електората.

Така либералите на Туск и техният по-малък коалиционен партньор - центристката Полска селска партия, печелят заедно достатъчно места, за да запазят своето мнозинство в долната камара на парламента - Сеймът, и да формират отново съвместно правителство.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама