НОВИНИ


М. Константинов: ДПС ще играе твърдо срещу ГЕРБ

58 5505 17.10.2011
М. Константинов: ДПС ще играе твърдо срещу ГЕРБ
М. Константинов Булфото

На дебатите отсъстваше оценката за досегашния президентски мандат, което е грешка, отчита математикът, според когото кандидат-президентите се държат като при парламентарни избори.



Дебатът между кандидат-президентите с нищо не промени общественото мнение, обяви по Радио „Фокус” ексзаместник-председателят на ЦИК проф. Михаил Константинов. според него си останала една стабилна разлика от 10-15% между първите двама, с която те ще влязат и ще излязат от първия тур и ще има балотаж. И сондажите веднага след дебата, показали, че хората не си променят особено нагласите.

Прави обаче впечатление, че всички кандидати за президенти говорят така като че ли ще стават министър-председатели и като че ли няма да има президентски, а парламентарни избори. Или не знаят или нарочно казват неща, които не са съвсем точни, защото обсъждат правомощия на изпълнителната власт, а не на президента, смята М. Константинов.

По време на дебатите отсъства оценката за досегашния президентски мандат, което е грешка, отчете още професорът. Неговата прогноза е, че ДПС ще играе твърдо срещу ГЕРБ и на балотажа ще подкрепи кандидат-президента Ивайло Калфин.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама