НОВИНИ


Л. Павлова: Не съм "метачка" или "главорез"

30 7247 20.10.2011
Л. Павлова: Не съм "метачка" или "главорез"
Лиляна Павлова

Готови сме за зимата! Няма стари и млади, има знаещи и незнаещи, напомни най-младият министър на 33 години.



Трябва да престанем да се делим на млади и стари, а на можещи и знаещи, обяви по БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя работела от 10 години в системата, познавала темата от всички гледни точки. Павлова била от София, омъжена с малко дете, завършила международни икономически отношения в УНСС и била доктор по икономиката. Имала възможност да се развива и в чужбина, но решила да си остане тук, защото предпочитала България, както и да направи нещо за страната си.

По средата на октомври още не сме в зимни условия, бяхме в кризисна ситуация с бури, ураган и паднали дървета от снега, уточни Павлова. Снегорините не успели да разчистят веднага заради падналите клони и дървета; създаден бил кризисен щаб; трябвало да има много дървосекачи, за да разрежат дърветата и да влязат снегорините. Когато дойде истинската зима, сме в пълна мобилизация и готовност да почистваме, обеща Павлова, която се информирала за обстановката на 30 минути.

Като предизборни спекулации определи тя слуховете, че е "метачка" или "главорез" във връзка с т.нар. разчистване на екипа на РV Плевнелиев. Имало размествания в него, но те били за подобряване на работата, иначе екипът бил прекрасен, професионален и работещ.

3000 км са пътищата които възстановяваме или градим; предвиждаме през следващите години да покрием цялата републиканска пътна мрежа, общинските са приоритет на конкретните общини, напомни Павлова.

Всички хора по комплексите могат и трябва да санират панелките си, вече имало такива случаи, вкл. и със соларни уредби по покривите. Работело се по дългосрочна стратегия за обновяването им. Когато една сграда е обновена и санирана, можело да се разчита на намаляване или премахване на данъците за определен период от време. Няма да срутваме остъклените балкони, успокои Павлова.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама