НОВИНИ


Македонските българи да "гласуват за бъдещето на майка България"

14 7240 21.10.2011
Македонските българи да "гласуват за бъдещето на майка България"

БККС изразяват загриженост от недостатъчното избирателно представителство на многобройните български граждани в Р Македония.



Българите от Македония да участват масово в президентските избори, за това апелира Българският културен клуб - Скопие.

Във връзка с предстоящите президентски избори в Република България на 23 октомври ръководството на БККС изразява загрижеността си от недостатъчното избирателно представителство на многобройните български граждани, които живеят и работят на територията на Република Македония.

 

В българските дипломатически мисии в Скопие и Битоля има само 63 предварително записани гласоподаватели, на фона на десетките хиляди македонци с българско гражданство, както и на многочислените избирателни секции в други, съседни на България, страни.

 

За македонските българи участието в изборите е въпрос на уважение и национално достойнство, за мнозина от тях това би било истински празник на българския дух, съобщават от БККС, които разпространиха видео и постер, призоваващи македонските българи "да упражнят по съвест суверенното си право на глас за по-доброто бъдеще на майка България".

Специално се подчертава, че предварителното записване за гласуване на сънародниците ни в чужбина не е задължително. БККС оторизира всички заинтересовани за свободно разпространение на видеото в медиите и интернет-пространството, съобщават от Българският културен клуб - Скопие.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама