НОВИНИ


БСП плаща по 30 лв. на глас за Калфин

72 5856 25.10.2011
БСП плаща по 30 лв. на глас за Калфин
Ивайло Калфин

Репортери на пернишкия сайт zapernik.com. засякоха схема как дни преди балотажа Плевнелиев-Калфин БСП купува гласове в Перник в полза на червения кандидат за президент Ивайло Калфин и за кмет на града Росица Янакиева.


 

Всичко е документирано със скрита камера, на която е записано как ромите получават по 30 лева, за да гласуват за Росица Янакиева и двойката Калфин-Данаилов на втория тур.

 

Схемата е съпроводена от списък с имената на 43-ма роми, които искат гласът им да бъде купен. Съставителят на списъка, представил се с прякора Жоко, също си е продал гласа, пише изданието.


Срещу 60 лева той и жена му ще гласуват за червените кандидати. Ромът е получил парите от хора, наричащи се „баровците”. Той обаче подозира, че в купуването на гласове има пръст и зам.-кметът на Перник Ненко Темелков. Темелков е зам.-кмет на Янакиева с ресор образование и култура и е председател на областното ръководство на БСП.

 

От схемата става ясно още, че местните червени не играят на дребно, а направо дават по 2000 лева на тартор и искат от него сигурни 50 ромски гласа. Доверените главатари на ромските групи обаче спекулират с парите и дават само по 20 лева за глас и така прибират половината суми за себе си.


По-голямата част от ромите в индустриалния град са твърд електорат на БСП и се радват на балотажа, защото ще получат още пари, за да гласуват за червените кандидати.


Само за един ден тарторът на групата е „платил” за 70 пернишки гласа.

От централата на БСП и Янакиева отричат да купуват гласове.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама