СВЯТ


Над 2,2 млрд. долара ще струва възстановяването на Турция след труса

1 5670 26.10.2011
Над 2,2 млрд. долара ще струва възстановяването на Турция след труса

БЧК също може да помогне при нужда.



Поне 2,2 млрд. долара ще са необходими за възстановяването на щетите от земетресението в Турция, съобщи ИТАР-ТАСС.
В засегнатия от земния трус регион трябва да бъдат построени около 80 000 сгради с обща площ минимум 6 милиона квадратни метра. За строителството на 500 апартамента ще отидат около 20 милиона долара.

Междувременно турските власти предлагат да настанят останалите без дом хора в жилищни сгради в съседни провинции, докато не приключи строителството във Ван. Предлага се хората да се преместят в Истанбул или Измир.

При условие, че държавата прецени, Българският червен кръст има готовност и ще се включи в оказването на помощ на пострадали от земетресението в Турция. Изпратили сме писмо до турския Червен полумесец, в което предлагаме нашите услуги в рамките на възможностите ни. Без да бъдем поканени, няма как да отидем, но ние предложихме нашата незабавна помощ. Към момента сме подготвили 4 кучета и 10 спасители, обяви за агенция „Фокус” председателят на Българския червен кръст Христо Григоров.

Припомняме, че повече от 20 000 души останаха без покрив над главата след земетресението с магнитуд 7,2 по Рихтер, което разтърси Източна Турция в неделя. По последни данни трусът е причинил смъртта на 459 души, ранените са 1352 души.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама