НОВИНИ


Анализатори: Разликата стопена? Мисия невъзможна,...но се случват и такива неща!

44 6867 27.10.2011
Анализатори: Разликата стопена? Мисия невъзможна,...но се случват и такива неща!

Личностите изчезнали; станали проекции на политическите си босове. Големият проблем за голяма част от избирателите бил, че те искали да има коректив на управлението, но възможният коректив идвал отляво.



Немалка част от избирателите на М. Кунева вероятно ще подкрепят кандидата на ГЕРБ, други обаче вероятно ще си останат вкъщи, защото са гласували за граждански кандидат, коментира по БНТ юристът Борислав Цеков от Института за модерна политика. Според него трябва да има коректив на управлението, но проблемът бил, че възможният коректив идвал отляво.

Тук действително има едно противоречие, от което г-жа Кунева печели - тя единствена критикува действащия президент Първанов и единствена ясно изрази позиция по темата "Белене". Ако има Кунева ресурс, той е точно този, който ще си остане вкъщи, коментира политологът Р. Коларова, според която всичко зависи от личността. Разликата може да бъде стопена трудно, мисията невъзможна, но се случват и такива неща, смята тя.

Трябва да спрем да гледаме на избирателите като на някакво стадо, което може да бъде подкарвано, това са живи хора, които имат някакво мнение, коментира социологът Антоний Тодоров. не може да се твърди, че ще се гласува за тези, срещу които ще гласува Доган. Едно е Доган, съвсем друго електоратът му, смята социологът.

Много е трудно да се предскажат реакциите на хората, не се наемам да коментирам как ще се отрази този хаос, който се случи в изборния ден. Хората си правят харакири, когато си продават гласа, но истинският конфликт е подменен - освен това те не се възприемат като автентични играчи, а като проекция на своите политически босове, което в по-силна степен важи за Плевнелиев, заключи социалният антрополог Х. Александров. Личностите изчезнаха, а те имат качества, констатира той

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама