НОВИНИ


И ГЕРБ искат касиране на избори

12 5187 27.10.2011
И ГЕРБ искат касиране на избори

Имало натиск в комисиите, където са се провеждали изборите множество нарушения и подмяна на бюлетини в Кърджали.



Областният лидер на ГЕРБ в Кърджали и депутат Цвета Караянчева внесе жалба в ОИК-Кърджали против решението й от 24 октомври за избор на кмет, предаде агенция Фокус. В жалбата се иска ръчно преброяване на бюлетините и ако има нарушения, искането е за касация на изборите. В мотивите за жалбата са посочени множество нарушения в изборния ден. При наблюдението на целия изборен ден и анализа след това се оказа, че в много от комисиите се обадиха за проблеми по време на изборния ден. Имало е дописвания от забранителните списъци в основния списък. Имало е хора, които са гласували с ТЕЛК решения, които са били различни от това, което е посочено изборния кодекс, заяви Караянчева при внасянето на жалбата.

Според депутатката от ГЕРБ, имало бюлетини, които не отговарят на препоръките на Изборния кодекс, а също така някои бюлетини са били подменени. Имало е натиск в комисиите, където са се провеждали изборите. Всичко това ни дава основание да искаме ръчно преброяване на бюлетините и след установяване на съответните нарушения - и касация на изборите, добави областният лидер на ГЕРБ в Кърджали.

Караянчева съобщи, че утре ще внесат жалба в ОИК и против решението на Общинската избирателна комисия за общински съветници в Кърджали. Така също подготвяме жалба и за община Кирково, добави още депутатката. Жалбата на ГЕРБ е към Административния съд чрез ОИК и в рамките на 14 дена трябва да излезе решение от съда относно жалбата, но жалбата на ГЕРБ на спира решението за избор на кмет на ОИК.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама