НОВИНИ


Защитник на Гара Дембеле ще брани Гълъбин Боевски

7 5290 28.10.2011
Защитник на Гара Дембеле ще брани Гълъбин Боевски

Адвокатът, спасил от затвор вече бившия голмайстор на футболния "Левски" Гара Дембеле - Константин Симеонов, защитава интересите и на Гълъбин Боевски. Олимпийският шампион по щанги от Сидни 2000 бе арестуван в понеделник в Бразилия, като в багажа му беше открита пратка кокаин.



По информация на БЛИЦ адвокат Симеонов е задвижил контактите си с колеги от страната на Дилма Русеф. Въпреки настояването на роднините обаче засега той няма да поема официално защитата на Боевски. В стратегическия план на Константин Симеонов влиза внимателно подбиране на адвокат от щата Сао Паоло, който да е с богат опит в работата с местните съдилища.

Същевременно Боевски признал, че пренасял дрогата, като дори изразил готовност да съдейства на властите. Това станало още при първия разпит на Боевски, който е проведен с преводач. Това твърди дипломатически източник на БГНЕС.

Гълъбин Боевски поискал и съдействието на адвокат от България. Външното ни министерство е изпратило на близките на щангиста имената на няколко известни бразилски юристи. Нашите дипломати са категорични, че е по-добре за Боевски защитата му да бъде поета от местен адвокат. Очаква се именно Константин Симеонов да каже тежката си дума при избора на подходящ защитник.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама