ПОЛИТИКА


Ив. Костов: Изборът не е лесен!

59 8556 30.10.2011
Ив. Костов: Изборът не е лесен!
Иван Костов

Ако парламентът не вземе мерки и не бъде преработен сериозно избирателният кодекс, следващият вот ще бъде още по-голяма катастрофа.



И
зборът не е лек, каза лидерът на ДСБ Иван Костов, след като гласува в столичното 50-то СУ „Васил Левски" в „Драгалевци".

Синята коалиция призова избирателите да подкрепят кандидата, деклариращ западноевропейска принадлежност, но тъмносиният лидер не пожела да прогнозира доколко те ще последват апела. Прогнозира обаче, че избирателната активност на балотажа ще е по-ниска. Това се дължало и на факта, че много от кандидатите, особено Меглена Кунева, не призовали хората да дадат гласа си за някой от двамата кандидати.


България да запази евроатлантическата си ориентация, изрази надежда Костов.  Той поиска и да се изчисти дипломацията от служители на бившия репресивен апарат.

По повод изборните нарушения Костов каза, че изборите са били наистина кошмарни. Ако парламентът не вземе мерки и не бъде преработен сериозно избирателният кодекс, следващият вот ще бъде още по-голяма катастрофа, прогнозира той. Вървим с бързи стъпки към такава манипулирана демокрация, която няма нищо общо със свободния избор на хората.

 

Манипулации на днешния вот, Костов обаче не очаквал, особено в София. В страната обаче щяла да се повтори в по-малка степен същата картина, особено където има сблъсъци с участието на ГЕРБ и БСП.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама