НОВИНИ


ГДБОП удари канал за трафик на хероин

5 5476 01.11.2011
ГДБОП удари канал за трафик на хероин

При международната операция спецченгета разбиха канал за трафик на хероин от Турция през България за Западна Европа, съобщиха от пресцентъра на МВР.


  

Тридневната спецоперация на ГДБОП е проведена съвместно с колегите им от Пловдив, Бургас, Русе и в координация с евроатлантическите партньорски служби. По време на акцията са били задържани 11 български граждани, конфискувани са общо 75 кг хероин, пет автомобила, множество мобилни телефони и сим карти.

 

В хода на операцията на 30 октомври на „Дунав мост" бяха задържани 42 кг. хероин. Същия ден в Карлово са задържани двама от основните членове на разследваната престъпна организация - Т.А. (52 г.) и Д.С. (30 г.). Ден по-късно е арестуван и още един карловец - К.И. Той бил използван като куриер за трафик на наркотичните вещества.

 

В рамките на образуваното досъдебно производство разследвания започнали в София и в Бургаско. При проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф", във фабрични кухини над задната седалка, са намерени 33 кг кафяво прахообразно вещество. Количеството, което било разпределено в 66 пакета, реагирало като хероин при направения полеви тест. Автомобилът е управляван от 39-годишния перничанин Е.В.


Като съпричастни към престъпната дейност били задържани Б.Л. (26 г.) от Несебър, В.С. (38 г.) от Брезник и С.С. (38 г.) от Свети Влас.

 

В София пък е арестуван основният организатор на престъпната група - 48-годишният софиянец М.П. Други двама столичани - Ю.П. (41 г.) и Д.Г. (33 г.)  са задържани в Пловдив.

 

Действията по разследването продължават.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама