НОВИНИ


Карате с ксенонови фарове? Спират ви!

6 10058 02.11.2011
Карате с ксенонови фарове? Спират ви!

КАТ продължава да глобяват пешеходци, които пресичат неправилно.



КАТ ще спира автомобилите с ксенонови фарове, предупреди по БНР началникът на Пътна полиция в СДВР Богдан Милчев. Това ще е така, защото силните светлини заслепяват останалите водачи и стават причина за катастрофи.

Над 3 000 били глобените досега софийски пешеходци за неправилно пресичане. Засега от КАТ няма да налагат глоби на водачите с ксенонови фаровена колите. Но ако крушките не били фабрично вградени, имало опасност другите шофьори да бъдат заслепени. Ксеноновите фарове не са забранени, но когато са фабрични – отговарят на определени стандарти. За съжаление, все повече водачи си купуват ксенонови крушки, които са китайско производство или въобще не отговарят на никакви стандарти. Именно тези водачи ще бъдат спирани и ще има отношение към тях. Законът за движение по пътищата ни дава тази възможност. Тези ксенонови фарове не създават толкова проблеми в града, но при извънградското каране проблемът е сериозен, коментира Милчев.

 

КАТ продължава да глобяват пешеходци, които пресичат неправилно. Глобата е 10 лв., но имала ефект, защото пешеходците започвали да стават все по-дисциплинирани.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама