СВЯТ


САЩ отхвърли идеята за съществуването на извънземни

11 7013 08.11.2011
САЩ отхвърли идеята за съществуването на извънземни

Администрацията на Барак Обама публикува официално изявление за извънземните. Автор на документа, който се появи на сайта на Белия дом на 7 ноември, стана Фил Ларсън, сътрудник в Управлението на президентската администрация по въпросите на науката и техниката.



Той заяви, че правителството на САЩ не разполага с информация за съществуването на разумен живот отвъд пределите на Земята и за контакти с извънземни цивилизации.


Освен това в изявлението се посочва, че няма никакви основания да се предполага, че от обществеността се укриват каквито и да е свидетелства за съществуването на извънземни. Много учени обаче допускат, че от гледна точка на статистиката вероятността за съществуване на друга форма на разумен живот в безграничните пространства на вселената е много висока, уточнява представителят на Белия дом.


Това изявление бе публикувано в отговор на запитване, отправено чрез специалния раздел на сайта. Представителите на администрацията са задължени в срок от 30 дни да отговарят на петиции на граждани, ако в подкрепа на запитването са събрани над 5 хиляди подписа. Впоследствие прагът бе вдигнат на 25 хиляди подписа.


Както съобщава Асошиейтед прес, петицията със запитването до властите за извънземните е подкрепено от над 17 хиляди души.


За сравнение, петиция с искане за легализиране на марихуаната бе подписана от над 100 хиляди човека. В отговора на Белия дом се казва, че пушенето на марихуана води до привикване и предизвиква заболяване на дихателните пътища, така че на федерално равнище не се обмисля легализирането й.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама