НОВИНИ


Заради Пенгезов зам.-шефът на ВАС хвърли оставка?

33 6455 11.11.2011
Заради Пенгезов зам.-шефът на ВАС хвърли оставка?

Спекулациите в средствата за масова информация нямали отношение към оставката на Г. Солакова. Тя обаче председателстваше състава, който възстанови шефа на САС В. Пенгезов.



Заместник-председателят на Върховния административен съд Галина Солакова е подала оставка. Тя е депозирала искането си за напускане пред ВСС, след като е съгласувала това свое решение с председателя на ВАС Георги Колев. Според слуховете обаче Солакова напуска поста по искане на Колев. Оставката й е в качеството й на ръководител във ВАС. Солакова остава съдия.

Мотивите на Солакова са предстоящите структурни промени в съда и екипния принцип на управление, заложен в изменението на ЗСВ, но не и публикуваните спекулации в средствата за масова информация, твърдят от ВАС.

 

Солакова председателстваше състава, който възстанови шефа на САС В. Пенгезов, отстранен преди това от председателското му място заради скандал със строеж в Приморско. Съвсем наскоро пък в. “Всеки ден” написа, че той бил раздал 700 000 евро на определени съдии, за да го върнат на поста.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама